Automobili koji se najviše i najmanje kvare

Izvor: AutoBlog, 18.Jul.2022, 21:40

Automobili koji se najviše i najmanje kvare

Nemački autoklub (ADAC) objavio je statistiku izvedenih intervencija za prošlu godinu na automobilima starim od tri do deset godina. Kako su naveli, najviše intervencija odnosilo se na kvar baterija, 46,2 odsto od ukupno 3,49 miliona kvarova. ADAC je uključio 132 modela vozila koji su prvi put registrovani između 2012. i 2019. u svoju statistiku kvarova tokom 2021. Pored akumulatora, pomoć na putu se traži i zbog kvara motora ili upravljanja motorom (15,5%), problema sa karoserijom, upravljačem, kočnicama, vešanjem ili menjačem (14,8%), elektronikom (10,3%), gumama (7%) i sistem pumpe za gorivo (3,1%), prema Reviji HAK, prenosi Večernji list. Naime, pojedini kvarovi na vozilima su česti i javljaju se nakon određenog perioda. Problemi...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Objavljena nova lista: Koji automobili se najčešće kvare

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2022, 07:30

Nemački autoklub (ADAC) objavio je statistiku odrađenih intervencija na automobilima tokom prošle godine, i to kada je reč o vozilima koja su stara od tri do deset godina.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.