Akio Tojoda – svetska automobilska ličnost godine

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 09:56

Akio Tojoda – svetska automobilska ličnost godine

Predsednik kompanije Toyota poneo je zvanje "2021 World Car Person of the Year".

Navikli ste da na našem sajtu čitate o izborima za automobil godine a ovog puta, za promenu, donosimo vest o proglašenju svetske automobilske ličnosti godine.

Nagrada "World Car Person of the Year" ove godine otišla je u ruke predsednika Toyote, Akija Tojode. Ovo priznanje dodelio mu je žiri sastavljen od preko 90 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalizovanih novinara iz čitavog sveta.

"Akio Tojoda je harizmatični predsednik i izvršni direktor Toyota Motor Corporation, koji već godinama uspešno oblikuje svoju kompaniju. Tokom 2020, pod njegovim vođstvom, Toyota je ostala profitabilna, uprkos COVID-19 krizi, štiteći tako radna mesta širom sveta", kaže se u obrazloženju nagrade.

"U ime svih 360.000 radnika Toyote širom sveta, hvala vam na ovoj izuzetnoj časti. Međutim, ako se slažete, izmenio bih ime ove nagrade iz 'ličnost godine' u 'ljude godine', jer je samo zajednički napor svih naših zaposlenih, partnera i dobavljača širom sveta učinio od Toyote to što je ona danas", istakao je Tojoda.

Akio Tojoda priključio se Toyoti 1984, nakon što je diplomirao pravo na Univerzitetu Keio, a zatim završio i postdiplomske studije poslovne administracije na Babson koledžu u SAD.

Nakon rada u mnogo različitih poslovnih područja u Japanu i inostranstvu, ušao je u upravni odbor Toyote 2000. godine.

Obavljao je mnoge visoke funkcije i bio izvršni potpredsednik, pre nego što je postao predsednik kompanije 2009.

Nagrada Svetske automobilske ličnosti godine nastala je 2018. kao priznanje za pojedinca koji je dao značajan doprinos svetskoj automobilskoj industriji u prethodnoj godini.

To je jedna od šest nagrada koje godišnje dodeljuje program "World Car Award", pokrenut 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

16.04.2021 ::: Akio Toyoda - harizmatični predsednik Toyote proglašen za svetsku automobilsku ličnost godine

Izvor: AutoMagazin, 16.Apr.2021

Akio Toyoda, predsednik i CEO Toyota Motor Corporation (TMC) je Svetska automobilska ličnost godine 2021. Ovu čast ukazao mu je žiri World Car Award (Svetskih automobilskih nagrada), panel od preko 90 istaknutih međunarodnih novinara..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.