Carinici pronašli 150.000 dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici pronašli 150.000 dolara

HORGOŠ -

Na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju carinici su u saradnji sa graničnom policijom u vozilu poljskih registarskih oznaka pronašli sakrivenih 150.000 dolara.

U saopštenju Uprave carina, precizira se da je novac otkriven u automobilu marke "Audi A6", kojim je upravljao turski državljanin B. S. koji je kao i njegov saputnik, takođe, turske nacionalnosti, tvrdio da nema ništa da prijavi carinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontroli.

Ličnim pretresom ustanovljeno je da kod sebe imaju veću količinu deviza, a detaljnim pregledom automobila ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, u naslonu zadnjeg sedišta, kao i u stranici putne torbe koja se nalazila u prtljažniku pronađeno 150.000 dolara.

Kako novac nije bio prijavljen, a po Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma putnici su u obavezi da i na ulazu u zemlju prijavljuju sume veće od 10.000 evra, vraćen im je dozvoljen iznos, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U vozilu poljskih registracija pronađeno 150.000 dolara

Izvor: Blic, 30.Nov.2011

Na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju carinici su u saradnji sa graničnom policijom u vozilu poljskih registarskih oznaka pronašli sakrivenih 150.000 dolara...U saopštenju Uprave carina, precizira se da je novac otkriven u automobilu marke ''Audi A6'', kojim je upravljao turski državljanin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.