Begunac sleteo u kanal i završio iza rešetaka

Izvor: Blic, 09.Okt.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Begunac sleteo u kanal i završio iza rešetaka

Kotor Varoš, Banjaluka - Kotorvaroška policija uspela je da spreči pljačku banke, a nakon potere za razbojnicima koji su vozili ukradeni „audi", jedan od njih je u selu Vrbanjci, sleteo s puta Kotor Varoš - Teslić i pao u ruke policije, saznaje „EuroBlic".

Prema nezvaničnim informacijama, teško je povređen crnogorski državljanin Mitar Knežević (28) iz Nikšića koji se nalazio u ukradenom automobilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BMW. On je pokušao da umakne policijskoj patroli, ali je zbog neprilagođene brzine sletelo u kanal pored puta. Naš izvor u policiji nije mogao potvrditi da li je osim Kneževića u vozilu bilo još osoba, kao ni to da li je Knežević upravljao vozilom. „U vozilu su se nalazila i automatska puška. Povređeni Knežević je na rukama imao rukavice, a imao je i duplo odelo. Ispod trenerke je imao farmerke", kaže naš izvor.

On dodaje da je policija imala dojavu da se radi o kriminalcima koji su nameravali da opljačkaju pojedine objekte i zato je vozilo praćeno. „Kada je primetio da ga policija prati, vozač je pokušao da umakne patroli, ali je ubrzo završio u kanalu. Trenutno utvrđujemo da li je sa njim u vozilu bio još neko", rekao je izvor blizak istrazi. Prema njegovim rečima, u Kotor Varoš je juče iz pravca Banjaluke stiglo još jedno vozilo za koje se sumnjalo da bi moglo biti korišćeno u izvršenju krivičnog dela. „U vozilu se nalazilo nekoliko osoba, koje su najverovatnije nameravale opljačkati jednu od banaka u Kotor Varoši, a Knežević je bio zadužen da kriminalce nakon pljačke preuzme na području Vrbanjaca ili Obodnika. Intenzivna potraga za tim vozilom i osobama je još uvek u toku", naveo je izvor „EuroBlica".

Uhvaćeni Mitar Knežević nakon sletanja je povređen, zbog čega je prevezen u kotorvaroški Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon", a potom u Klinički centar Banjaluka. „Pacijent je primljen na Kliniku za neurohirurgiju. On je trenutno svestan, ali se ne seća saobraćajne nesreće. U toku su detaljne dijagnostičke i terapijske procedure", rekli su u KC Banjaluka.

Povređeni Nikšićanin stari je znanac policije, a pre nekoliko meseci izašao je iz zatvora gde je služio kaznu zbog šverca narkotika. Knežević je u sredinom juna 2007. godine, nakon sporazuma o priznanju krivice, osuđen na tri godine zatvora zbog šverca oko 20 kilograma marihuane, koje je krajem avgusta 2006. godine iz Crne Gore prebacio u BiH, gde je trebalo da je proda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.