Tek što je predstavljen, a već je gotovo rasprodat

Izvor: B92, 24.Nov.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tek što je predstavljen, a već je gotovo rasprodat

Aston Martin je blizu toga da ispuni prodajni plan za prvu godinu proizvodnje novog modela Vantage, koji je imao premijeru sredinom ove sedmice.

Naime, Aston Martin je prilikom predstavljanja automobila objavio da je otvorio i knjigu narudžbina za Vantage koji na domaćem, britanskom tržištu košta od 120.900 funti, dok je početna cena automobila u Nemačkoj 154.000 evra.

Samo nekoliko dana kasnije, prvi čovek Aston Martina, Endi Palmer, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je u međuvremenu Vantage predstavljen brojnim kupcima na privatnim prezentacijiama i da je oko 80% klijenata već naručilo svoj primerak.

“Većina planirane proizvodnje za narednu godinu već je rasprodata”, izjavio je Palmer za Blumberg, ali nije otkrio koliki je broj vozila u pitanju.

Novi Vantage je ključni model u naporima Aston Martina da proširi ciljnu grupu kupaca kako bi bio konkurentniji proizvođačima kao što su Porsche, sa jedne, i Ferrari sa druge strane.

“Ono što smo želeli da postignemo novom generacijom ovog automobila je da on izgleda privlačnije, mladalački i kul”, objašnava šef britanske kompanije.

Novi Vantage za pogon koristi twin-turbo 4.0 V8, razvijen u nemačkom AMG-u. Motor je iste snage kao onaj u Aston Martinu DB11 (510 ks), dok maksimalni obrtni moment iznosi 685 Nm.

Prema fabričkim podacima, automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 s, dok je maksimalna brzina 313 km/h.

.
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.