Xiaomi i Huawei nadmašili Apple u prodaji uređaja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Avg.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Xiaomi i Huawei nadmašili Apple u prodaji uređaja

Kineski proizvođači elektronskih uređaja Xiaomi i Huawei nadmašili su u drugom tromesečju ove godine američki Apple u prodaji smartfona u Kini, najvećem svetskom tržištu gde slabi uticaj američke kompanije, pokazalo je objavljeno nezavisno istraživanje kompanije Kanalis

Xiaomi je zauzeo prvo mesto u periodu april-jun, sa tržišnim udelom od 15,9 odsto, prema rezultatima Canalisa. Njegov domaći konkurent Huawei, proizvođač telekomunikacione opreme, zauzeo je drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << mesto, sa tržišnim udelom u Kini od 15,7 odsto, preneo je francuski dnevnik Figaro. Slede Apple, južnokorejski Samsung i kineski Vivo, dodaje se u izveštaju Kanalis, ali se ne iznose podaci o njihovim tržišnim udelima.

Apple, koji je u prvom tromesečju ove godine dominirao u prodaji smartfona u Kini, skliznuo je na treće mesto, uprkos tome što je jesenas lansirao na tržište modele iPhone 6 i iPhone 6 Plus sa velikim ekranom, koji je trebalo da privuče azijske kupce.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.