Savršenstvo zvuka i na vašem računaru

Izvor: Prva.rs, 01.Jun.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršenstvo zvuka i na vašem računaru

Takav trend prepoznali su i veliki proizvođači HiFi opreme pa sada možete imati kompjuterske zvučnike koji se ravnaju sa naprednim HiFi sistemima iz višeg cenovnog ranga. Neki od tih proizvođača su Harman Kardon i JBL, a njihovi sistemi, ne samo da zvuče sjajno, nego i izgledaju sjajno. Daćemo vam nekoliko primera:

Harman Kardon Soundsticks III
Dizajn ovog zvučnika verovatno dolazi iz nekog drugog vremena, a glavni krivac za njega je Jonathan Ive >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << inače glavni dizajner Apple proizvoda. Ujedno, Soundsticks je jedini sistem zvučnika koji je uvršćen u stalnu postavku Muzeja moderne umetnosti u New York-u (MoMA) što puno gorvori o njegovom dizajnu. Krase ga dva četvorosistemska satelita i 20W jak woofer u obliku meduze a mogu se kupiti i u wireless izdanju.
JBL Creature III
Na ovom 2.1 sistemu zvučnika kao da postoji trag vanzemaljskog. Nije samo dizajn vanserijski, već i zvuk može poneti isti epitet. U woofer-u se nalazi jedan veliki niskotonac, pa će bass-a biti onoliko koliko vam treba, a za ostale segmente zvučnog spektra zaduženi su dva drajvera u satelitima koji će vas iznenaditi čistotom zvuka koji proizvode. JBL Creature III možete nabaviti po do sada najnižoj ceni i to za 8.874 dinara.


Harman Kardon Nova
Sistem je inspirisan dizajnom turbine mlaznog motora, a delikatna građa unutrašnjosti obmotana je providnim kliritom koji sa prednjom mrežicom formira zasečenu loptu. Ovim zvučnicima ćete naći primenu u gotovo svakom ambijentu, a kvalitet zvuka je adut svakog Harman Kardon zvučnika. Zahvaljujući Bluetooth i DLNA konekciji, možete ih povezati na mobilni telefon ili Mac računar, a za sve ostale uređaje, tu je 3.5mm džek.


Harman Kardon Aura 
Jedan od retkih zvučnika zbog koga će vam zastati dah, a pogled će vam se zaključati na njemu. Dizajn je inspirisan Soundsticks zvučnicima. Sastoji se od woofer-a i 6 drajvera zaduženih za srednje i visoke tonove i to je sve ukomponovano u jedno kućište.


JBL Pebbles
Veoma inovativan industrijski dizajn i gotovo besprekoran akustički inženjering doveli su Pebbles zvučnike na sam vrh kompjuterskih zvučnika koji se napajaju preko USB porta. Njihova velika prednost je odnos veličine kutija i kvaliteta zvuka, a ni cena im nije slaba strana.
Najlepše od svega je to što zvučnike možete probati u Remco Shop-u u Balkanskoj 40 ili u AVS Electronic-u u Kosančićevoj 23 u Požarevcu. Ponesite svoju muziku, a zvučnike možete testirati i numerama koje su pogodne za testiranje zvučnika, a možete ih pogledati OVDE.
 
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.