Saradnja godine: Malala i Apple udružili snage

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja godine: Malala i Apple udružili snage

Neočekivana saradnja između Malale Jusufzai i izvršnog direktora kompanije Apple Tima Kuka…

Naime, Malalin fond i kompanija Apple finansiraće školovanje za 100 hiljada devojčica koje trenutno nemaju uslova za obrazovanje.

U intervjuu za “Independent”, Malala i Tim otkrivaju da će Apple ponuditi finansijska sredstva fondu kako bi se obezbedilo školovanje devojčicama u Avganistanu, Pakistanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Libanu, Turskoj i Nigeriji koje trenutno za to nemaju mogućnost.

Pitate se kako je došlo do ove saradnje?

Malala i Tim su se sreli prošlog oktobra na Univerzitetu Oksford gde su razgovarali o tome na koji način tehnologija može pomoći devojčicama u obrazovanju.

”Jako sam želela da sarađujemo jer je Apple najstručniji – eksperti su u tehnologiji, imaju resurse i imaju najneverovatnije ljude koji za njih rade”, rekla je Malala dodajući da upravo to žele da iskoriste i šire obrazovanje koje je u određenim delovima pomenutih zemalja još uvek luksuz – “Malala fond želi da dođe do ovih devojčica kako bismo ohrabrili žensko obrazovanje. To je bio moj san koji postaje stvarnost i ja ne mogu da verujem! Posle samo nekoliko meseci objavljujemo naše partnerstvo u narednim godinama”

Tim Kuk je objasnio da partnerstvom sa dobitnicom Nobelove nagrade želi da nastavi viziju Stiva Džobsa.

“Služimo tržištu obrazovanja već 40 godina, duže nego sama kompanija. To je bio fokus Stiva Džobsa od početka - da izgradimo proizvode koji će poboljšati edukaciju i uspehe učenika”, rekao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.