Ovo su najveći svetski brendovi u 2018.

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najveći svetski brendovi u 2018.

Epl je zauzeo prvo mesto na ovogodišnjoj listi najvećih svetskih brendova, sa vrednošću kompanije od 214,48 milijardi dolara. Na drugom mestu je Gugl, a Amazon na trećem.

Na drugom mestu se, prema listi koju je objavila kompanija za strateško konsultovanje Interbrend, nalazi Gugl čija je vrednost procenjena na 155,5 milijardi dolara s rastom od deset odsto u odnosu na prošlu.

Amazon drži treću poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa rastom od neverovatnih 56 odsto, a vrednost kompanije procenjena je na nešto više od 100 milijardi dolara.

Dalje slede Majkrosoft, sa 92,7 milijardi, uz rast od 16 odsto, zatim Koka-Kola sa 66,3 milijarde, ali sa gubitkom od pet odsto. Na šestom mestu je Samsung koji je povećao vrednost šest odsto i sada iznosi 59,8 milijardi dolara.

Kako prenose agencije, automobilske kompanije Tojota i Mercedes zauzimaju sedmo i osmo mesto. Tojota ima vrednost 53,4 milijarde dolara i rast od šest odsto, dok je Mercedes porastao dva odsto i vrednost mu je procenjena na 48,6 milijardi dolara.

Fejsbuk je deveti s vrednosti od 45,1 milijarde američkih dolara, ali uz gubitak od šest odsto, dok je deseto mesto zauzeo MekDonalds čije je poslovanje poraslo pet odsto, a njegova vrednost je procenjena na 43,4 milijarde.

Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena lista od 100 najvećih svetskih brendova su finansijski učinak proizvoda i usluge brenda, zatim uloga kompanije u donošenju odluka, kao i konkurentska snaga brenda i sposobnost da zadrži i održi potražnju i profit.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ovo su najveći svjetski brendovi u 2018.

Izvor: Capital.ba, 30.Dec.2018

NJUJORK – Epl je zauzeo prvo mjesto na ovogodišnjoj listi najvećih svjetskih brendova, sa vrijednošću kompanije od 214,48 milijardi dolara. Na drugom mjestu je Gugl, a Amazon na trećem.  Na drugom mejstu se, prema listi koju je objavila kompanija za strateško konsultovanje Interbrend, nalazi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.