Ovo je statua Stiva Džobsa napravljena u Srbiji (FOTO)

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je statua Stiva Džobsa napravljena u Srbiji (FOTO)

U Beogradu je večeras otkriveno spomen obeležje i održano predavanje srpskih informatičara povodom 59 godina od rođenja Stiva Džobsa, osnivača američke kompanije "Apple Computers" i čoveka koji je promenio svetsku tehnološku scenu.

U Ustanovi kulture Palilula otkriveno je spomen obeležje Džobsu, rad vajara Dragana Radenovića, po narudžbini centrale Apple iz Kupertina u SAD.

Interesantno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Džobs usvojeno dete, a samo se zna da mu je majka Amerikanka švajcarskog porekla, a otac Sirijac iz grada Omsa, najverovatnije Jermenin - pravoslavni hrišćanin.

Zajedno sa suosnivačem Applea Stivenom Voznijakom doprineo je šrenju popularnosti personalnih računara u kasnim 70-im godinama prošlog veka, a već 1980. kompanija je izašla na berzu i tada je već vredela 1,8 milijardi dolara.

Džobsovo ime vezuje se za početke personalnih računara, na kojima je on stekao svetsku slavu, kako po stvaranju hardvera, tako i softvera.

Prekretnicom u postojanju kompanije Apple smatra se 2007. godina, kada je Džobs u San Francisku predstavio prvi prenosni muzički plejer sa komandama na dodir -iPod i revolucionarni mobini telefon IPhone, koji je prodat u milionima primeraka, što je kompaniji donelo veliki prestiž i profit.

Danas se Apple, čija tržišna vrednost na berzi premašuje 620 milijardi dolara, smatra najskupljom kompanijom u svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je statua Stiva Džobsa napravljena u Srbiji (FOTO)

Izvor: B92, 24.Feb.2014

U Beogradu je večeras otkriveno spomen obeležje i održano predavanje srpskih informatičara povodom 59 godina od rođenja Stiva Džobsa, osnivača američke kompanije "Apple Computers" i čoveka koji je promenio svetsku tehnološku scenu...U Ustanovi kulture Palilula otkriveno je spomen obeležje...

Nastavak na B92...

Otkrivena skulptura Stiva Džobsa u Beogradu (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2014

U Beogradu je otkriveno spomen obeležje i održano predavanje srpskih informatičara povodom 59 godina od rođenja Stiva Džobsa, osnivača američke kompanije Epl i čoveka koji je promenio svetsku tehnološku scenu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.