Nekad bilo...: Koje ste domaće proizvode voleli, a danas ih niše nema?

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 08:03

"Nekad bilo...": Koje ste domaće proizvode voleli, a danas ih niše nema?

Beograd -- Kada se u prirodi dešavaju promene, vrste koje se najbolje prilagode promenama opstaju. Takva je situacija, kažu, i na tržištima.

Bila uzrok naprednija tehnologija, bolji biznis planovi, uticaj kriza ili nešto drugo... mnogi brendovi koji su nekad bili aktuelni, danas ne postoje ili su u zapećku.

Oni koji uspeju da u "brzom" 21. veku privuku pažnju potrošača, mogu izbaciti iz igre i tradicionalno popularne brendove i proizvode.

Tako su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedavno pojavile i prognoze da će proizvođače švajcarskih satova, kao i klasične satove u globalu, zameniti - Epl i druge tehnološke kompanije. "Nestaju" uveliko i drugi nekada poznati brendovi - proizvođači aviona, automobila, tehnološke kompanije i proizvodi, lanci prodavnica...

Ni kod nas situacija nije mnogo drugačija. Mnogi proizvodi i brendovi koji su bili popularni pre 10, 20 ili 30 godina, danas se retko pominju ili više uopšte ne postoje, te ih se setimo samo u razgovorima koji počinju sa "Sećaš li se...".

Slike nekadašnjih uzdanica ex-Jugoslovenske privrede i danas bude nostalgiju i sećanja.

A koji srpski proizvodi i brendovi vama najviše nedostaju, a nekad ste ih rado kupovali? Šta je to što biste voleli da se ponovo vrati? Pišite nam u komentarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.