Negativna reakcija korisnika na Apple Music

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negativna reakcija korisnika na Apple Music

Appleova muzička usluga Apple Music naišla je na brzu negativnu reakciju pretplatnika.

Analiza specijalizovane istraživačke kompanije MusicWatch, pokazala je sada da 11 odsto korisnika Appleovog operativnog sistema ios u SAD upotrebljava Apple Music.

Radi se, međutim, o još uvek maloj promeni, jer 40 odsto njih preuzima sadržaje koji se plaćaju na platformi iTunes.

Još više zabrinjava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što pretplatnici brzo odustaju od te usluge.

Izvršni direktor Apple Musica, Edi Kju, ranije ovog meseca je izjavio da je broj pretplatnika na tu Appleovu uslugu dostigao 11 miliona od lansiranja 30. juna.

Među ljudima koji su probali Apple Music, 48 odsto je saopštilo da više ne koristi tu uslugu, navedeno je u saopštenju Music Watcha.

Pretplatnici na Apple Music ne samo da nastavljaju da koriste druge načine slušanja muzičkih sadržaja, kao što je web radio, već ponekad imaju pretplate i na konkurentske usluge.

Pretpostavlja se da tako 28 odsto pretplatnika platforme Sportify koristi istovremeno Apple Music.

Na kraju, 64 odsto korisnika Apple Musica je saopštilo da želi da nastavi da koristi tu uslugu posle isteka probnog perioda, ali je, kako se pretpostavlja, 61 odsto već deaktiviralo opciju kojom se automatski obnavlja njihova pretplata na iTunes.

Istraživanje je sprovedeno u avgustu na uzorku od 5.000 Amerikanaca starijih od 13 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Negativna reakcija pretplatnika na Apple Music

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2015

Appleova muzička usluga Apple Music naišla je na brzu negativnu reakciju pretplatnika...Analiza specijalizovane istraživačke kompanije MusicWatch, pokazala je sada da 11 odsto korisnika Appleovog operativnog sistema iOS u SAD upotrebljava Apple Music. Radi se, međutim, o još uvek maloj promeni,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.