Jeftinije Apple Vision Pro naočare izgleda i neće biti tako jeftine

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Okt.2023, 18:30

Jeftinije Apple Vision Pro naočare izgleda i neće biti tako jeftine

Kako bi bile pristupačnije širem broju ljudi, jeftinije Apple Vision Pro naočare „verovatno“ neće imati eksterni ekran, kako bi mogle da imaju nižu cenu, koja izgleda i nije tako mala – navodno će biti u opsegu između 1500 i 2500 dolara. Ovo tvrdi poznati novinar Mark Gurman koji izveštava o tehnologiji i često poseduje insajderske informacije koje iz statusa nezvaničnih naposletku često pređu u zvanične, odnosno ispostavi se da su bile tačne.
Gurman ponavlja i ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << što je pisao ranije ove godine, da će jeftinije Apple Vision Pro naočare verovatno raditi na čipu za iPhone, biće sa manje kamera i ekranima niže rezolucije.
Odbacivanje spoljnog ekrana znači da će verovatno Apple staviti platnu barijeru (paywall) na jednu od karakteristika aktuelnog modela – EyeSight. To je funkcija koja omogućava da se oči korisnika naočara vide u hodu, kako bi mogli da gledaju druge ljude dok razgovaraju sa njima.
Iako je u junu Gurman pisao da Apple radi na dva nova modela naočara mešovite stvarnosti, jednom jeftinijem i jednom naprednijem od aktuelnog modela, on sada tvrdi da se kompanija udaljila od svog tehnički izazovnijeg projekta AR/VR naočara. To je posledica odluke za davanje prednosti lansiranju povoljnije verzije, što je zahtevalo da se ljudi preusmere na taj projekat umesto na naprednijeg Apple Vision Pro naslednika.

Apple
Iako nova cena o kojoj kompanija interno raspravlja jeste niža u odnosu na neverovatnih 3500 dolara za jedan AR/VR komad, ona definitivno nije niska, odnosno pristupačna širem sloju ljudi. Ipak, hiljadu dolara manje definitvno zvuči prijatnije, a ukoliko mnogi obezbeđuju novac za najnovije skupocene iPhone modele, verovatno da će entuzijasti to raditi i kada su u pitanju Apple Vision Pro naočare.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.