Italija: Google i Apple kažnjeni sa po 10 miliona evra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Nov.2021, 20:04

Italija: Google i Apple kažnjeni sa po 10 miliona evra

Kompanije Google i Apple našle su se u novom problemu sa evropskim regulatornim telima.

Ovoga puta je regulator za zaštitu tržišnog takmičenja u Italiji izrekao kazne kompanijama od po deset miliona evra, zbog agresivne prakse povezane s komercijalnom upotrebom korisničkih podataka.

Italijanski regulator je u saopštenju naveo kako navedene kompanije nisu precizirale način prikupljanja i korišćenja podataka korisnika svojih usluga. Tvrdi se da je sistem dizajniran >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tako da, kada korisnici tek postavljaju svoj korisnički nalog na Google-u, nameće usvajanje uslova i pravila korišćenja njihovih podataka.

Izrečena kazna italijanskog regulatora je najviša moguća za ovakve slučajeve. Iz Google-a i Apple-a su najavili žalbu na donetu odluku, prenosi Rojters.

„Omogućavamo transparentnost kakve nema u industriji i mogućnost kontrole svim korisnicima, tako da oni mogu da biraju koje informacije žele da dele, te kako se mogu koristiti“, naveli su iz Apple-a.

Sa druge strane, Google je u saopštenju istakao kako su sledili fer i transparentnu praksu koja korisnicima pruža korisne usluge, te da im omogućuju jasne informacije oko njihovog korišćenja.

Izvor: Agencije
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Google i Apple kažnjeni zbog korišćenja podataka korisnika bez njihove saglasnosti

Izvor: Informacija.rs, 29.Nov.2021, 11:38

Italijansko regulatorno telo za zaštitu konkurencije kaznilo je sa po 10 miliona evra Apple i Google zbog toga što nisu dobili saglasnost korisnika pre upotrebe njihovih podataka u komercijalne svrhe, objavio je AGCM (Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato). Kompanije su optužene da nisu...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.