Izvor: Radio 021, 04.Jun.2019, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl lansirao brži softver za "ajfon" sa više privatnosti

Eplova najnovija verzija operativnog sistema "Ios 13", predstavljena na godišnjoj konferenciji developera u San Hoseu u Kaliforniji, ubrzaće telefone, a aplikacije će se otvarati dva puta brže, tvrde u kompaniji.

Ažuriranje softvera omogućava otvaranje aplikacija dva puta brže, uključujući i prijavu sa Epla da biste zaštitili lične podatke. "Ništa nije važnije za naše korisnike ajfona od performansi", rekao je potpredsednik za softversko inženjerstvo u Eplu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kreg Federigi.

Prema njegovim rečima, ažuriranje aplikacija u Iosu 13 (iOS 13) trajaće i do 50 odsto kraće, a novi sistem će ubrzati i druge zadatke, kao što je prepoznavanje lica koji otključava "ajfon KSS", što će se odvijati za trećinu brže.

Međutim, čini se da je veliko zadovoljstvo publike zbog predstavljanja Eplovog sistemskog tamnog režima, koji pretvara korisnički interfejs iz crnog teksta na beloj pozadini u beli tekst na crnoj pozadini.

Tamni režim smanjuje naprezanje očiju u uslovima slabog osvetljenja i štedi energiju na vrhunskim pametnim telefonima jer crni pikseli na OLED ekranima – kao što su oni na "ajfonu 10" i modelu "10S" – ne troše energiju.

Epl je takođe predstavio novi Epl soušl sistem za prijavu, koji je upoređen sa Guglovim i Fejsbukovim sistemom za prijavu na usluge trećih strana. "Povezati se na 'Eplove' servise sada pruža sve pogodnosti, dok ne dajte sve svoje podatke. To je brz način da se prijavite bez potpunog praćenja, provere autentičnosti na uređaju i prijavite se sa novim nalogom bez odavanja bilo kakvih informacija trećoj strani", naglašavaju iz Epla.

Epl je najavio i novi sigurnosni video-sistem, koji može da učita video sa kompatibilnih kućnih sigurnosnih kamera na klaud račune putem "ajpeda", Epl TV-a ili Houmpod zvučnika. Epl je takođe dodao nove efekte portretne rasvete, nove nalepnice Memodži, pametniju organizaciju fotografija i naprednije uređivanje video-zapisa na Iosu, a rade i na novoj ažuriranoj aplikaciji mapa za SAD koja će se pojaviti do kraja godine, a na drugim tržištima u 2020. godini.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.