Epl kupuje Dizni za 200 milijardi dolara?

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl kupuje Dizni za 200 milijardi dolara?

Šuška se da bi Epl mogao da kupi Dizni, prenosi B92 pisanje američkih medija.

Za to bi trebalo da sakupi bar 200 milijardi dolara, a ovim bi se rodila najveća kompanija ikada. Ukoliko bi se ostvarilo ovo preuzimanje, ta nova kompanija vredela bi preko bilion dolara i imala gotovo neograničenu mogućnost kada je reč o sadržajima i tehnologiji u svetu.

Spekulacije je pokrenuo RBC Capital Markets, koji navodi da cela priča ipak počinje i završava se oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poreskih nevolja koje ima Epl, odnosno olakšica koje su mu obezbedile neke zemlje.

"Naravno, investitori će pažljivo posmatrati i reagovati ukoliko se ovo razmatranje ispostavi kao tačno", rekli su analitičari RBC Stiven Kahal i Leo Kulp. Spoj Epl - Dizni bio bi glavni konkurent moćnom Netfliksu, posebno imajuću u vidu kompanije koje ima dizni (Mouse House, na primer) i Eplove korisničke baze, komentarišu analitičari.

Još neke prednosti: Eplve mušterije koje koriste napredne tehnologije i iskustva plus Diznijevi zabavni parkovi, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi ... U prilog ovim glasnima ide i izjava šefa Epla Tima Kuka da su otvoreni za akviziju bilo koje veličine.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.