Da vidimo šta će Epl da kaže na moćni novi Huavej laptop

Izvor: Blic, 26.Feb.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da vidimo šta će Epl da kaže na moćni novi Huavej laptop

Iako u Barseloni Huavej nije predstavio novi telefon podigli su priličnu prašinu sa svojim novim noutbukovima. I sa razlgom. Premijeru su imali MateBook X Pro MedaiPad M5 ali i Huavej 5G oprema - prvi terminalni uređaj na svetu koji podržava globalno priznati 3GPP telekomunikacioni standard za 5G.

Huavej MateBook X Pro je ultra tanki, noutbuk računar veličine 13,9 inča, sa novim 3K Huavej FullView displejom koji reaguje na dodir i ekranom koji pokriva 91% prednje strane kućišta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pokreću ga Intel Core i7/i5 procesor osme generacije, NVIDIA GeForce MX150 GPU sa 2GB GDDR5 i  baterija od 57.4Wh. Sve ovo zapakovano u jedan odličan dizajn daje jeda od najlakših i najmoćnijih noutbuk računara na tržištu. MateBook X Pro ima Dolby Atmos zvučni sistem.

Ujedno, premijeru je imao i MedaiPad M5 sa 2,5D staklenim ekranom i 2K HD displejom, ojačanim ClariVu 5.0 tehnologijom I Harman Kardon zvučnike. Dolazi u veličinama od 8,4 i 10,8 inč. Takođe, uz njega ide M-Pen, olovka koja sadrži 4096 nivoa osetljivosti na pritisak, čime zapisivanje beleški postaje realističnije i lakše.

Huavej 5G CPE je prvi uređaj svoje vrste koji podržava globalno priznati 3GPP telekomunikacioni standard za 5G. Dostupan u konfiguracijama za unutrašnji i spoljšnji prostor, omogućava super brzo preuzimanje sa interneta, brzinom i do 2Gbps, i može da radi i na 4G i na 5G mrežama. Poseduje Balong 5G01 čipset, razvijen unutar kompanije Huavej - prvi komercijalni čipset na svetu koji podržava 3GPP standard, kompatibilan sa svim 5G rasponima frekvencija, uključujući i one manje od 6GHz i milimetarski talas (MMW).

Proizvodi će biti u prodaji na proleće. Zavisno od konfiguracije cena MateBook X Pro j od 1499 evra a MediaPadM5 koštaće od 394 evra.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.