Izvor: S media, 07.Apr.2013, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple televizor: Potpuno nov način upravljanja TV-om

Apple trenutno dominira tržištem tableta, a s obzirom da su u poslednja tri meseca prošle godine prodali skoro 50 miliona pametnih telefona (pri čemu su iPhone 5 i iPhone 4S bili najprodavaniji telefoni na svetu) u ovoj kompaniji mogu biti iznimno zadovoljni i s udelom na smartfon tržištu.

No, usprkos ovim odličnim brojkama, kao i konstantno velikoj zaradi, cena dionice ove kompanije u padu je već mesecima, a analitičari upozoravaju kako je Appleu ponovno potreban neki >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proizvod poput iPhonea ili iPada s kojim bi krenuli u osvajanje novih tržišta.

Glasine kažu da Apple trenutno radi na dva takva proizvoda – televizoru i pametnom satu koje bi mogli da predstave već ove godine, a ako su ove informacije istinite, onda do kraja godine od Epla možemo očekivati dva iPhonea, iPad 5, iPad mini s retina ekranomkao i iWatch i iTV.

Tokom ovoe sedmice na internetu su se pojavile nove glasine o Apple televizoru koje je objavio analitičar Brajan Vajt. Prema informacijama koje je on dobio od izvora povezanih s kineskim proizvođačima komponenti, Appleov iTV trebao bi da ima dijagonalu ekrana od čak 60 inča (iako postoji mogućnost da predstavi i modele s dijagonalom od 50 i 55 inča),a njegova cena trebala iznositi između 1,500 do 2,500 dolara.

Većina dosadašnjih glasina govorila je kako će iTV doneti potpuno novi način upravljanja televizorima – i to putem glasovnog asistenta Siri tako da bi korisnici ovim televizorom trebalo da upravljaju glasom, a Vajt kaže da će Appleov televizor imati i još neke inovacije poput iRinga i 'mini iTV-a'. iRing trebao bi omogućiti upravljanje televizorom pokretom te će ovaj uređaj (koji izgleda poput prstena) zameniti određene funkcije daljinskog upravljača poput menjanja kanala i slično.

Mini iTV uređaj je poput tableta na koji bi se sadržaj s TV-a mogao strimovati tako da će korisnici na njemu moći gledati TV program s iTV-a i u drugim prostorijama u kući. S obzirom da Vajt spominje dijagonalu ekrana od 9,7 inča, kao mini iTV mogao bi se koristiti iPad na kojem bi bilo potrebno instalirati određenu aplikaciju i na njemu gledati sadržaj s TV-a.

(Dnevnik.hr)

Foto: BetaPhoto/AP Photo/Eugene Hoshiko

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.