Apple neće da pravi automobil, imaju pametnija posla

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 12:23

Apple neće da pravi automobil, imaju "pametnija posla"

Kompanija Apple je, po svemu sudeći, posle deset godina odustala od razvijanja električnog automobila.

Ovaj projekat je navodno ukinut nakon što je Apple odlučio da usmeri svoje resurse za rad na generativnim sistemima veštačke inteligencije, kako su anonimni izvori rekli za Blumberg.

Izvori kažu da su šefovi "jabuke" zaposlenima objasnili kako će tim koji je do sad radio na automobilu, SPG, uskoro biti premešten u Apple odsek za veštačku inteligenciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Polako će se, verovatno, gasiti i ostali timovi koji su radili na razvoju automobila, što nas i ne čudi. Iako je kompanija godinama radila na EV, u poslednjih pet godina nisu pokazali nikakav poseban napredak.

Sa druge strane, generativna veštačka inteligencija je rastuće tržište na kome će Apple nesumnjivo želeti da zauzme vodeće mesto, pošto će se za njega boriti za kompanijama Samsung i Microsoft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apple neće da pravi automobil, imaju "pametnija posla"

Izvor: B92, 28.Feb.2024

Kompanija Apple je, po svemu sudeći, posle deset godina odustala od razvijanja električnog automobila.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.