Apple isplatio milione pošto su serviseri objavili eksplicitne fotografije na Facebooku

Izvor: B92, 08.Jun.2021, 09:59

Apple isplatio milione pošto su serviseri objavili eksplicitne fotografije na Facebooku

Kompanija Apple je bila primorana da plati višemilionsku odštetu nakon što su fotografije studentkinje iz Oregona završile na Facebook-u.

Studentkinja je predala svoj pokvareni iPhone na servis, a tehničari su u međuvremenu objavili njene golišave fotografije na društvenu mrežu Facebook, piše klix.ba. Uređaj je bio na popravku u servisu Pegatron Technology Service, koji jedan od većih Apple-ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnika. Dok se pametni telefon nalazio Pegatronovim prostorijama u Kaliforniji, tehničari su na Facebooku objavili seksualno eksplicitne fotografije pomenute studentkinje.

Ona i njen advokat su potom tražili 5 miliona dolara odštete od Apple-a, a kompanija je isplatila višemilionski iznos, iako nije potvrđeno da se precizno radi o traženoj sumi.

Apple je potvrdio ovaj slučaj, a nakon obavljene istrage su dva tehničara otpuštena. Iako slučaj potiče iz 2016. godine, tek sada su informacije o tome dospele u javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.