Apple i dalje najvredniji svetski brend – slede ga Google, Microsoft, IBM…

Izvor: NovaEnergija.net, 07.Okt.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple i dalje najvredniji svetski brend – slede ga Google, Microsoft, IBM…

Tehnološki div Apple ostao je i u 2016. najvredniji svetski brend, četvrtu godinu uzastopno, sa rastom vrednosti od 5% na 178,12 mlrd USD, prema najnovijoj rang listi konsultantske kompanije za brendiranje Interbrand.
Na listi najvrednijih svetskih brendova prvi put su se ove godine našli francuski Dior na 89. mestu, i proizvođač električnih automobila Tesla koji je zauzeo 100. poziciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net <<
Kompanija Google je druga na listi najvrednijih globalnih brendova, sa rastom vrednosti od 11% na 133,25 mlrd USD, dok je treća Coca-Cola, koja je zabeležila pad vrednosti brenda za 7%, na 73 mlrd USD.
Sledi Microsoft na četvrtoj poziciji, sa vrednošću brenda od 72,79 mlrd USD, što je za 8% više nego prethodne godine, peta je japanska Toyota s rastom od 9% na 53,58 milijardi, a na šestom mestu je IBM, čija se vrednost brenda istopila za neverovatnih 19% na 52,5 mlrd USD.
Sedmi na rang listi najvrednijih brednova u svetu je južnokorejski Samsung, sa vrednošću od 51,8 mlrd USD (rast od 14%), ispred Amazona koji je ojačao za 33% na 50,3 mlrd USD.
Mercedes Benz je na poziciji broj devet, sa porastom vrednosti brenda za 18% na 43,5 mlrd USD, a grupu od prvih deset najvrednijih zaključuje kompanija General Electric s rastom od 2% na 43,13 mlrd USD.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Apple i ove godine najvredniji brend na svetu!

Izvor: ItRešenja.com, 08.Okt.2016, 15:20

Poznata svetska konsultantska kompanija Interbrand ovih je dana predstavila ovogodišnju listu najvrednijih brendova na planeti. Pogađate, Apple se našao na prvom mestu!..Ovo je treća godina kako Apple ubedljivo drži prvu poziciju na listu, a posebno je zanimljiv podatak da je kompanija iz Kupertina...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.