Volonteri pomažu starije sugrađane u Apatainu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri pomažu starije sugrađane u Apatainu

Crvenom krstu Apatin prijavilo se 57 volontera, koji su trenutno angažovani, a pored njih se u pomoć starijima prijavilo i 12 maloletnih lica, koji su iskazali želju da pomognu najstarijim građanima kao volonteri. U prethodnih nekoliko dana dana volonteri su obišli 102 domaćinstva.

"U Apatinu je situacija pod kontrolom, ne postoje nikakva vanredna iskakanja, koja nisu u skladu sa onim što smo predvideli, odnosno merama koje trenutno sprovodimo. Dnevno bude oko 20 poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se već sutradan protokolišu. Za sve građane koji nisu u situaciji i mogućnosti da sami obezbede osnovne životne namirnice, mogu da se obrate Centru za socijalni rad Apatin ili Crvenom krstu. Imamo određeni kontigent paketa hrane gde možemo da im pomognemo, ali apelujem da ovo rade samo oni građani koji su u potpunosti ugroženi, te ne mogu sebi da obezbede ono najosnovnije", rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać.

Preko 200 starijih građana Apatina je u nedelju iskoristilo pravo da izađu i obave kupovinu, a ispred prodavnica je ispoštovan protokol preporučen u ovakvim situacijama.

Za pomoć starijima, građani se mogu javiti na telefon 025-772-122

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.