RHMZ: Veći porast vodostaja u narednih pet dana

Izvor: Politika, 04.Jun.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ: Veći porast vodostaja u narednih pet dana

BEOGRAD – Vodostaji na Dunavu će biti u većem porastu narednih osam dana sa prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Porast vodostoja, sa prevazilaženjem redovne odbrane od poplava se očekuje sutra kod Bezdana, a kod Apatina 7. juna, naveo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu. Kod Bogojeva i Novog Sada porast vodostaja Dunava se očekuje između 7. i 8. juna, a kod Slankamena između 8 i 9. juna, dodaje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u upozorenju.

Poplave su zahvatila veća područja u Nemačkoj i Austriji, a Srbiji, kako je juče izjavio Tanjugu zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić za sada ne preti opasnost od izlivanja velikih reka.

Babić je rekao da neke zemlje u slivu Dunava kao što su Austrija, Slovačka, Češka, Nemačka već imaju probleme sa poplavama i da se očekuje da će taj poplavni talas stići u Srbiju tek 5. - 6. juna.

On je dodao i da se ne očekuju veće poplave, ni da će taj poplavni talas izazvati veće probleme.

Tanjug

objavljeno: 04.06.2013.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Dunav sutra preko granice odbrane od poplava, na maksimumu sredinom juna!

Izvor: Press, 04.Jun.2013

Galonja je rekao Tanjugu da je vodostaj Dunava kod Bezdana danas za 71 centimetar veći od jučerašnjeg.. "Vodostaj Dunava je, takođe, 437, što je za 71 centimetar više nego juče, a očekujemo da će vodostaj u tom delu toka Dunava sutra preći 500 centimetara, što je granični kriterijum redovne...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.