Paori iz Gakova pušteni iz zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paori iz Gakova pušteni iz zatvora

Petorica poljoprivrednika iz Gakova, koji su pre deset dana osuđeni na zatvorske kazne, pušteni su noćas iz zatvora nakon nove odluke Prekršajnog suda u Apatinu, saznaje RTV.

Pretres u ovom slučaju počeo je juče u 14 časova, a završio se jutros oko 1:30 suspenzijom odluke o upućivanju poljoprivrednika u zatvor. Prekršajni sud u Apatinu će konačnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluku doneti za nekoliko dana.

Dušan Batinić, Danilo Kričko, Vladimir Skrobonja, Đorđe Grahovac i Mane Prica osuđeni su presudom Prekršajnog suda u Apatinu 19. marta na zatvorske kazne od 30 dana, nakon što su proveli 26 dana na njivi u Gakovu kod Sombora i nisu dozvoljavali uzurpatoru da je obrađuje. Oni su, nakon intervencije policije, uhapšeni zbog remećenja javnog reda, a sudilo im se dan nakon hapšenja.

Odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu takva presuda je ukinuta u celosti i vraćena sudu u Apatinu na ponovno odlučivanje.

Zbog njihovog hapšenja reagovale su skoro sve stranke, kao i Pokrajinska vlada, kojoj je resorni odbor predložio da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta i da predloži vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine na tu temu, što je ujedno tražila i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Paori iz Gakova pušteni iz zatvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2016

Petorica poljoprivrednika iz Gakova, koji su pre deset dana osuđeni na zatvorske kazne, pušteni su noćas iz zatvora novom odlukom Prekršajnog suda u Apatinu, potvrdio je agenciji Beta advokat poljoprivrednika Branimir Mitrović...Dušan Batinić, Danilo Kričko, Vladimir Skrobonja, Đorđe Grahovac...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.