Bačko Gradište: FK Vojvodina zadovoljan pojačanjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačko Gradište: FK Vojvodina zadovoljan pojačanjima

Dvadeset šest igrača, uprava i prijatelji kluba, juče su održali prvo okupljanje i prozivku na stadionu sportskog centra "Đorđe Tapavica Džoja" u Bačkom Gradištu.

Nakon kratkog govora i upoznavanja u prostorijama na stadionu, trener Dabižljević je održao svoj prvi trening pred kontrolne mečeve koji ih očekuju već početkom februara.

"Pripreme će se odvijati na stadionu FK Vojvodina, zatim ćemo delimično biti i u sportskom centru u Bečeju. Očekuje nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šest ili sedam pripremnih utakmica koje su već dogovorene. Igraćemo protiv Siriga, OFK Bečeja, Apatina, omladinaca iz Bačke Topole i Spartaka, Bajše", objašnjava trener Lazar Dabižljević.

Kada je reč o igračkom kadru, složni su bili i trener i predsednik fudbalskog kluba Vojvodine, da je i više nego potrebno osveženje. Tačnije, pronalaženje iskusnih i dobrih igrača kako bi se u drugom delu sezone još bolje pariralo protivničkim ekipama, što se i desilo jer je u tim pristiglo sedam igrača, dok je nekoliko standardnih igrača napustilo klub.

"Klub su, iz objektivnih razloga, napustili Miroslav Vender, Aslan Šakoli, Ratko Radulović, Marko Bubanja i Dimitrije Vejin. Ovo je liga koja zahteva redovne treninge i pripreme, a to deo ovih momaka nije mogao da ispuni. Hvala im na svemu što su u prethodne dve godine uradili za Vojvodinu, jer su ovi rezultati delom i njihova zasluga", iskren je Dabižljević.

Prvi u zimskom prelaznom roku bio je Bojan Ćulum iz OFK Bečeja, potom je iz bočarskog Jedinstva stigao Nenad Vinović. Treće pojačanje Bojan Đekić došao je iz bačkopalanačkog Starog grada, Nemanja Garić pristigao je nazad u Bačko Gradište iz nadaljskog Napretka, Lazar Vranješ iz novobečejskog Jedinstva, Nikola Petrović iz Bačke 1923 iz Đurđeva, dok je poslednje i najveće pojačanje Slavoljub Dabižljević došao iz Bečeja. Pored novajlija u klub se nakon oporavka od povrede vratio i Aleksandar Prodanov.

"Stvarno mogu da budem zadovoljan ovim prelaznim rokom jer su dovedeni svi igrači za koje sam insistirao da budu u našim redovima. Oni će, nadam se, doneti taj kvalitet koji nam je potreban za ostanak u ovoj ligi i još bolji plasman od trenutnog", kaže trener FK Vojvodina.

Cilj upravnog odbora jeste da Vojvodina u ovoj sezoni izbori opstanak u Vojvođanskoj ligi Sever i da bez bojazni za ispadanje, dočeka leto i tako postane stalan član te lige. Ipak, dugoročne želje su da u 110. godini postojanja kluba Vojvodina zaigra u Srpskoj ligi kaže, predsednik kluba Goran Kudrić. Još jedan od ovogodišnjih ciljeva jeste i osvajanje trofeja Kupa na teritoriji područne fudbalske lige Subotica.

"Ostalo je osam klubova od kojih je, koliko sam mogao da primetim, najjači Bečej. Trudićemo se da dođemo do finala i da ispunimo prošlogodišnju želju i da osvojimo barem jedan trofej ove godine", optimističan je Goran Kudrić.

Utakmice četvrtfinala kupa na teritoriji područne fudbalske lige Subotica biće odigrane 11. marta.

Podsetimo da je Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta, završio prvi deo svoje debitantske sezone u Vojvođanskoj ligi Sever na 11. poziciji sa 17 bodova. Voša na tabeli trenutno i nije na nekom zavidnom mestu, ali ono što treba napomenuti jeste da je ovaj rang takmičenja bez obzira na sve, najveći istorijski uspeh kluba iz Bačkog Gradišta.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.