Izvor: RTS, 06.Okt.2020, 14:40

Tihanovska u Berlinu: Srušićemo zid u Belorusiji

Veloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska obišla je delove Berlinskog zida i tom prilikom istakla da u njemu vidi simbol transformacije kakvu želi da donese u Belorusiju.
Tihanovska je uoči sastanka sa kancelarkom Angelom Merkel otišla do dela ostataka zida koji su aktivisti obojili u nacionalne boje Belorusije, u znak podrške protestima koji se u toj zemlji održavaju skoro dva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseca, od završetka predsedničkih izbora, na kojima je, prema zvaničnim rezultatima, ubedljivo pobedio Aleksandar Lukašenko, prenosi Rojters.

"Prvo što sam uradila po dolasku u Berlin jeste da dođem da vidim zid. Videla sam fotografiju ljudi koji su stajali sa istočne strane zide. Ista stvar je u Belorusiji - mi smo s druge strane zida i srušićemo ga", rekla je ona okupljenim novinarima.
Bivša kandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska kaže da je opozicija spremna da pruži "bezbednosne garancije" predsedniku Aleksandru Lukašenku, ukoliko odstupi s vlasti mirnim putem.
Protesti u Belorusiji se održavaju još od predsedničkih izbora održanih 9. avgusta, kada je, prema zvaničnim podacima, pobedu odneo dugogodišnji lider Aleksandar Lukašenko.
Opozicija tvrdi da su izbori bili namešteni. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lukašenkova rivalka Tihanovska obišla Berlinski zid: SRUŠIĆEMO ZID U BELORUSIJI

Izvor: Blic, 06.Okt.2020

Beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska obišla je danas, prilikom posete nemačkoj prestonici, delove Berlinskog zida, i tom prilikom istakla da u njemu vidi simbol transformacije kakvu želi da donese u Belorusiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.