Prvi susret Tereze Mej i Angele Merkel u sredu u Berlinu

Izvor: Blic, 18.Jul.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi susret Tereze Mej i Angele Merkel u sredu u Berlinu

Britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se u sredu u Berlinu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je portparol Mejove izjavio da će njih dve razgovarati o načinu zajedničkog rada uoči priprema Velike Britanije za napuštanje Evropske unije i dodao da će to biti njena prva strana poseta.

Portparol Merkelove, Sstefen Zajbert, potvrdio je posetu britanske premijerke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Politička događanja u Turskoj, pitanje izbeglica, kao i pitanje Bregzita biće u fokusu razgovora", naveo je Zajbert u saopštenju i dodao da će dve državnice održati konferenciju za medije pre zajedničke večere.

Mejova će, nakon Nemačke, otputovati u četvrtak u Francusku gde će se sastati sa predsednikom Fransoa Olandom sa kojim će razgovarati o Bregzitu, napadu u Nici i saradnji u borbi protiv terorizma.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Berlinu u srijedu susret May-Merkel

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2016

Novoizabrana premijerka Velike Britanije Theresa May i njemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se u srijedu u Berlinu. Portparol Therese May je izjavio da će njih dvije razgovarati o načinu zajedničkog rada uoči priprema Velike Britanije za napuštanje Evropske unije (EU) i dodao da će to...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.