Oland: Ne podržavam evropsku politiku Angele Merkel

Izvor: NaDlanu.com, 29.Mar.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Ne podržavam evropsku politiku Angele Merkel

Francuski predsednik Fransoa Oland priznao je da nije saglasan sa evropskom politikom nemačke kancelarke Angele Merkel.

''Merkelova nema iste ideje kao ja, ali mi se moramo pobrinuti za to da Evropa ide napred'', rekao je Oland u jednom TV-intervjuu, prenose danas nemački medji i naglasio da njih dvoje u politici štednje imaju razlike.Francuski predsednik je odbio kurs rigorozne štednje, ali je i ukazao na nuždu štedljivosti i, kada je reč o nemačko-francuskim odnosima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ocenio da tu vlada ''prijateljska napetost''. Povodom nemačkih saveznih izbora, zakazanih za 22. septembar, i mogućeg ponovnog izbora Merkelove, Oland je rekao da čovek ne treba da se meša u prinadležnosti drugih, ali i poručio da on ne čini ono što su njemu drugi činili, misleći, pri tom, na francusku izbornu kampanju. Tada se, naime, Merkelova direktno umešala i do poslednjeg momenta bila jasno i otvoreno na strani njegovog političkog protivnika, bivšeg predsednika Nikole Sarkozija. (Izvor: B92)
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Neslaganja Olanda i Merkelove o EU

Izvor: RTV Pink, 29.Mar.2013

. . . Francuski predsednik Fransoa Oland priznao je da nije saglasan s evropskom politikom nemačke kancelarke Angele Merkel. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.