Njemačka se zadužuje 60 milijardi evra

Izvor: Capital.ba, 25.Apr.2021, 12:03

Njemačka se zadužuje 60 milijardi evra

BERLIN – Njemački parlament odobrio je rebalans budžeta koji će se finansirati dodatnim zaduženjem od 60 milijardi evra, radi povećanja pomoći preduzećima i zdravstvu tokom pandemije, što će na godišnjem nivou podići dug na rekordan iznos. foto: pixabay Vlada kancelarke Angele Merkel, koju čine pripadnici njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije i koalicioni partneri iz Socijaldemokratske partije, imali su u petak dvotrećinsku većinu u parlamentu, koja je neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za privremenu suspenziju Ustavom utvrđenih ograničenja zaduživanja. S rebalansom budžeta, neto zaduženje zemlje u ovoj godini će iznositi nešto više od 240 milijardi evra, prenijele su agencije. Ministar finansija Olaf Šolc je u obraćanju parlamentu branio predlog Vlade, ponavljajući obećanje o ublažavaju ekonomskih posledica tokom trećeg talasa korona virusa izdašnom fiskalnom podrškom. “Tako ćemo nastaviti do kraja. Jer, nakon pandemije želimo oporavak u punoj brzini”, rekao je Šolc. bankar.me Чланак Njemačka se zadužuje 60 milijardi evra се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

NEMAČKA SE ZADUŽUJE JOŠ 60 MILIJARDI EVRA "Posle pandemije želimo oporavak u punoj brzini"

Izvor: Blic, 25.Apr.2021

Nemački parlament odobrio je rebalans budžeta koji će se finansirati dodatnim zaduženjem od 60 milijardi evra, radi povećanja pomoći preduzećima i zdravstvu tokom pandemije, što će na godišnjem nivou podići dug na rekordan iznos, piše portal Bankar.me.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.