Nemačka prekida istragu o špijuniranju Merkelove

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka prekida istragu o špijuniranju Merkelove

Nemačke vlasti će zbog manjka dokaza obustaviti istragu o navodnom prisluškivanju kancelarke Angele Merkel od strane američke Nacionalne bezbednosne agencije, objavio je danas časopis "Fokus".

Istraga je pokrenuta pre šest meseci, ali eksperti za špijunažu nisu uspeli da nadju nijedan konkretan dokaz da se prisluškivanje zaista dogodilo pa su zato preporučili da istraga bude obustavljena, naveo je "Fokus", pozivajući se na izvore bliske nemačkom Ministarstvu pravde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Rezultata istrage gotovo da nije bilo. Tresla se gora, rodio se miš - rekao je jedan izvor, a prenela agencija AFP.

Izvori navode da će savezno državno tužilaštvo postupiti po preporuci stručnjaka za špijunažu.

Nemačko pravosudje je u junu saopštilo da je pokrenuta istraga o navodnom špijuniranju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Nemačke.

Dokumenti koje je objavio odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden su pokazali da je prisluškivanje telefonskih razgovora nemačkih gradjana i njihovih komunikacija na Internetu široko rasprostranjeno, što je izazvalo bes nemačke javnosti.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemačka obustavlja istragu o prisluškivanju Merkelove

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2014

Nemačke vlasti će zbog manjka dokaza obustaviti istragu o navodnom prisluškivanju kancelarke Angele Merkel od strane američke Nacionalne bezbednosne agencije, objavio je časopis "Fokus"...Istraga je pokrenuta pre šest meseci, ali eksperti za špijunažu nisu uspeli da nađu nijedan konkretan dokaz...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.