Ne obećavamo ublažavanje mera za Božić i Novu godinu

Izvor: B92, 26.Nov.2020, 11:15

"Ne obećavamo ublažavanje mera za Božić i Novu godinu"

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da će restriktivne mere radi smanjenja širenja korona virusa u Nemačkoj biti na snazi do kraja decembra, možda i duže.

"S obzirom na veliki broj infekcija, pretpostavljamo da će restrikcije koje su na snazi pre Božića nastaviti da važe do početka januara, verovatno za veći deo Nemačke", rekla je ona.

Merkel je rekla da porast broja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novih slučajeva koronavirusa, kao i smrtnih predstavljaju razlog za zabrinutost.

"Moramo da kažemo, nažalost, da ne možemo da obećamo ublažavanje mera za Božić i Novu godinu", dodala je ona.

Dodala je da je eksponencijalni rast zaraze prekinut i da je to delimičan uspeh, ali da se time ne može zadovoljiti, prenosi Bild.

Merkel je rekla da bi vakcine mogle da stignu pre Božića.

Šefica njenog kabineta Helga Braun rekla je takođe danas za RTL televiziju da bi pravila koja ograničavaju socijalne kontakte mogle da budu duže na snazi.

"Pred nama su teški zimski meseci. To će se nastaviti do marta. Posle marta optimista sam zato što će više ljudi verovatno moći da se vakcinišu", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova nagovijestila do kada će biti neophodne mjere

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2020

BERLIN - Njemačka će vjerovatno morati da zadrži restriktivne mjere protiv epidemije virusa korona i tokom januara, rekla je danas kancelarka Angela Merkel, a šef njenog osoblja nagovijestila je da će ograničenja biti neophodna do marta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.