Merkelova zajedno s mužem izašla na glasanje

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova zajedno s mužem izašla na glasanje

Nemački kacnelar Angela Merkel glasala je danas u Berlinu, došavši na izborno mesto u pratnji supruga profesora Joahima Zauera.

Time su izbori, na kojima Merkelova važi za favorita, a njeni demohrišćani za najjaču partiju, kako se komentariše u medijima, ušli u ''vruću fazu''.Pre Merkelove glasao je i predsednik države Joahim Gauk, kao i njen ''izazivač'' - kandidat Socijaldemokratske partije (SPD) Per Štajnbrik, koji je u anketama daleko iza Merkelove.Savezni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Izbori su počeli jutros u osam sati.Pravo glasa ima blizu 62 od ukupno 83 miliona Nemaca, a u trci učestvuju 34 partije i 4. 451 izborni kandidat.Oko 80. 000 izbornih mesta u 299 okruga biće zatvoreno u 18 sati, a već nekoliko minuta po zatvaranju biračkih mogu se očekivati prve procene rezultata glasanja za 18. saziv Bundestaga.Na izborima će učestvovati i oko 65.000 birača koji žive u inostranstvu, a statistika kaže da je na izbore pozvano i oko 5,8 miliona Nemaca migrantskog porekla, što je dobrih devet odsto ukupnog broja birača.Blic
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Izbori

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova zajedno s mužem izašla na glasanje

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2013

BERLIN - Njemački kacnelar Angela Merkel glasala je danas u Berlinu, došavši na izborno mjesto u pratnji supruga, profesora Joahima Zauera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.