Merkelova se sastala sa Šmitom; visoki predstavnik ima punu podršku kancelarke

Izvor: B92, 18.Avg.2021, 17:58

Merkelova se sastala sa Šmitom; visoki predstavnik ima punu podršku kancelarke

Berlin -- Na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel, visoki predstavnik Kristijan Šmit se danas u Berlinu sastao s kancelarkom.

Oni su razgovarali o trenutnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Kancelarka Merkel osigurala je punu podršku Savezne vlade za obavljanje važne međunarodne funkcije visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, saopšeno je iz OHR-a.

Tokom razgovora fokus je bio na reformama potrebnim za napredovanje BiH u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesa euroatlantskih integracija.

"Visoki predstavnik Šmit iskoristio je priliku da se zahvali kancelarki Merkel na snažnoj podršci nemačke Vlade njegovom mandatu”, navodi se u saopšenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.