Merkelova šalje savetnika u SAD da pregovara sa timom Trampa

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova šalje savetnika u SAD da pregovara sa timom Trampa

Nemačka kancelarka Angela Merkel uputiće u Sjedinjene Američke Države svog savetnika za spoljnopolitička pitanja Kristofa Hojsgena da pregovara sa timom novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, a jedna od tema razgovora biće Rusija, piše nemački nedeljnik „Špigl“.

Povod za taj sastanak jeste zabrinutost Berlina zbog spoljne politike koju bi mogla da vodi nova američka predsednička administracija. Savetnik Merkelove namerava da se početkom sledeće sedmice sastane sa budućim Trampovim savetnikom za nacionalnu bezbednost Majklom Flinom. Tokom razgovora sa Flinom Hojsgen namerava da razgovara o pitanjima koja se tiču NATO-a, Rusije i Bliskog istoka. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin kao Trampov Deda Mraz u satiričnom TV skeču

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2016

Alek Boldvin ponovo je imitirao izabranog predsednika SAD Donalda Trampa u komičarskoj TV emisiji “Saturday Night Live”, uprkos ranijim Trampovim kritikama da su Boldvinove imitacije “zlonamerne” i “ne tako dobre”. Ovog puta mu se u skeču pridružio i imitator predsednika Rusije Vladimira...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.