Merkelova: Nije realno očekivati da SAD ukinu sankcije Iranu

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Nije realno očekivati da SAD ukinu sankcije Iranu

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Njujorku da bi bilo dobro da dođe do razgovora između SAD i Irana.

Ipak, nakon što je danas razgovarala s predsednicima obe zemlje, rekla je da je nerealno očekivati da prethodno Vašington ukine sankcije Iranu, kako zahteva Teheran.

"Ja bih pozdravila razgovore između SAD i Irana, ali se neće dogoditi da prvo budu ukinute sve sankcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da se onda razgovara. Mislim da to nije realno", izjavila je Merkelova na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, preneo je Rojters.

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je prethodno da je otvoren za razgovor o malim izmenama, dodacima ili amandmanima na nuklearni sporazum iz 2015. godine s velikim silama, ako SAD ukinu sankcije Teheranu.

"Spreman sam da razgovaram o malim izmenama, dodacima ili amandmanima na sporazum, ako sankcije budu ukinute", rekao je Rohani u Njujorku, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Američki predsednik Donald Tramp povukao je prošle godine SAD iz nuklearnog sporazuma koji je Iran potpisao s velikim silama silama i uveo nove, oštrije sankcije Teheranu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel će pozdraviti razgovore između SAD i Irana

Izvor: Večernje novosti, 24.Sep.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Njujorku da bi bilo dobro da dođe do razgovora između SAD i Irana Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Njujorku da bi bilo dobro da dođe do razgovora između SAD i Irana, ali je nakon što je danas razgovarala...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.