Merkelova: Borba protiv koronavirusa je herkulovski zadatak

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 19:35

Merkelova: Borba protiv koronavirusa je herkulovski zadatak

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je prerano da Nemačka ukine ograničenja za kretanje ljudi, uprkos znacima da širenje koronavirusa usporava.

"Vlada i ja lično razmišljamo kako možemo istovremeno da postignemo dve stvari: da osiguramo zdravstveno zaštitu i počnemo proces postepenog vraćanja javnog života", rekla je Merkelova u video-poruci, prenosi Rojters.

Ona je dodala da je savladavanje pandemije "herkulovski zadatak". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kancelarka je pozvala građane da ostanu kod kuće za Uskrs.

"Svi ćemo imati potpuno drugačiji Uskrs nego ikad pre", rekla je ona.

Odlazak u crkve nije moguć, dozvoljeno je okupljanje samo u uskom porodičnom krugu, a posete rođacima i putovanja su isključena.

"To su teške istine, znam. Navikli smo da se krećemo, da radimo, putujem kad god i kud god želimo. A sada su odjednom svuda pravila, restrikcije, zabrane. Ali one su bukvalno od životnog značaja", poručila je nemačka kancelarka.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel: Savladavanje epidemije "herkulovski zadatak"

Izvor: Blic, 03.Apr.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je prerano da Nemačka ukine ograničenja za kretanje ljudi, uprkos početnim znacima da širenje korona virusa usporava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.