Merkel preporučuje sporazum parlamentu

Izvor: Capital.ba, 13.Jul.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel preporučuje sporazum parlamentu

BRISEL, Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će preporučiti njemačkom parlamentu da odobri otvaranje pregovora sa Grčkom o trećem paketu finansijske pomoći nakon što grčka skupština usvoji dogovoreni program i inicijalne zakone. Merkelova nije rekla kada će to učiniti, ali je izjavila da će ove sedmice dostaviti pozitivan izvještaj nadležnoj parlamentarnoj komisiji, prenose agencije. Ona je dodala da je bolje da se poslanici ne pozivaju da prekidaju godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << odmore dok ne bude sigurno da je mjere usvojio grčki parlament. „To će biti dug i težak put“, rekla je Merkelova odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će Grčka primijeniti bolni reformski paket. Ona je priznala da je Njemačka odustala od zahtjeva da Grčka privremeno napusti evrozonu ukoliko ne ispuni uslove za novi paket pomoći. „Nije nam potreban plan B zato što je usvojen plan A“, rekla je Merkelova poslije maratonskog samita lidera evrozone u Briselu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKOJ TREBA POMOĆ Angela Merkel nagovara Bundestag

Izvor: Blic, 13.Jul.2015

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će preporučiti nemačkom parlamentu da odobri otvaranje pregovora sa Grčkom o trećem paketu finansijske pomoći nakon što grčka skupština usvoji dogovoreni program i inicijalne zakone...Merkelova nije rekla kada će to učiniti, ali je izjavila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.