Merkel posetila nemačke vojnike: Rusija vodi hibridni rat

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel posetila nemačke vojnike: Rusija vodi "hibridni rat"

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da njena zemlja jača svoje odbrambene kapacitete, naspram "hibridnog rata", koji prema njenoj oceni, vodi Rusija.

Merkel je ovo rekla obraćajući se nemačkim vojnicima raspoređenim u okviru NATO u vojnoj bazi Rukla u Litvaniji.

"Ovde ste suočeni sa situacijom koja predstavlja drugi deo ruske vojne doktrine ideju hibridnog rata", rekla je Merkel obraćajući se nemačkom kontingentu u okviru NATO snaga zaduženih da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odvrate Rusiju od svakog napada.

Zemlje članice Alijanse optužile su Moskvu da pribegava tehnikama "hibridnog rata" od subverzije do propagande, preko sajber rata, da bi iznurili zapadne zemlje bez pokretanja punog vojnog odgovora NATO.

Rusija je demantovala više puta da ona organizuje takve napade optužujući Alijansu da podstiče trku u naoružanju.

Merkel je rekla da u Nemačkoj nisu toliko naviknuti na hibridni rat i da je zato u okviru nemačkih vojnih snaga oformljeno specijalno odeljenje za sajber napade da bi razvili kapacitete u toj oblasti.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Merkelova: Rusija vodi hibridni rat

Izvor: B92, 15.Sep.2018, 17:23

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da njena zemlja jača svoje odbrambene kapacitete naspram "hibridnog rata" koji po njenoj oceni vodi Rusija...Merkel je ovo rekla obraćajući se nemačkim vojnicima rasporedjenim u okviru NATO u vojnoj bazi Rukla u Litvaniji...Ovde ste suočeni sa situacijom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.