Merkel i Makron o Ukrajini: Da se vrate ruski posmatrači

Izvor: B92, 23.Dec.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Makron o Ukrajini: Da se vrate ruski posmatrači

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron insistiraju da zaraćene strane u istočnoj Ukrajini što pre sprovedu sporazum iz Minska.

Tim dogovorom je propisana obustava vatre.

Merkelova i Makron su putem saopštenja poručili da nema alernative sem isključivno mirovnog dogovora i pozvali su na vraćanje ruskih vojnih posmatrača, koji su povučeni zbog navodnih provokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinskih vlasti, u Ukrajinu, prenosi Rojters.

Sa druge strane, ukrajinske vlasti smatraju da prisustvo ruskih vojnih posmatrača samo pogoršava situaciju.

"Neophodno je sprovesti dogovore o obustavi vatre i povlačenju teškog naoružanja u dogovorena skladišna mesta. Moraju se ozbiljno razmotriti i druge stavke Sporazuma iz Minska, kao povlačenje stranih oružanih formacija i kontrola nad rusko-ukrajinskom granicom", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI SUKOBI U UKRAJINI Merkelova i Makron izdali zajedničko saopštenje: "POŠTUJTE DOGOVOR"

Izvor: Blic, 23.Dec.2017

Nemački kancelar Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron zatražili su od strana koje krše dogovoreni prekid vatre na istoku Ukrajine da što je pre moguće sprovedu odluke sa kojima su se već saglasili...Ukrajinski zvaničnici, međunarodni posmatrači i strani zvaničnici upozorili su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.