Merkel: Nema poređenja između Krima i Kosova

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nema poređenja između Krima i Kosova

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas pred parlamentom da se teritorijalni integritet Ukrajine ne može dovesti u pitanje i naglasila da nema poređenja između situacije na Krimu i Kosova.

 
U Savetu bezbednosti UN se razmatra moguća rezolucija, kojom bi bili potvrđeni ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet, a odnosila >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bi se i na referendum o prisajedinjenju Krima Rusiji, zakazan za 16. mart.
Merkelova je poslanicima Bundestaga poručila da je Rusija, umesto da deluje kao partner koji će unositi stabilnost, iskoristila slabosti svog suseda.
“Ako Rusija nastavi da destabilizuje situaciju u Ukrajini, lideri EU su spremni da preduzmu dalje korake. Ako Rusija nastavi istim putem, to će biti katastrofa ne samo za Ukrajinu i EU, već i za samu Rusiju”, rekla je ona.
Merkelova je, takođe, naglasila da se kriza u Ukrajini ne može rešavati vojnim putem.
Prema njenim rečima, partnerstvo između EU i Ukrajine nije upereno protiv Rusije.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Nema poređenja Krima i Kosova

Izvor: RTS, 13.Mar.2014

Teritorijalni integritet Ukrajine ne može se dovesti u pitanje, poručila nemačka kancelarka i naglasila da nema poređenja između situacije na Krimu i Kosova. Savet bezbednosti UN razmatra mogućnost rezolucije o Ukrajini. Moskva "povećava intenzitet" vojnih vežbi uz granicu sa Ukrajinom. ..Nemačka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.