Izvor: TvojPortal.com, 22.Avg.2011, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Dužnička kriza neće uticati na Zapadni Balkan

ZAGREB, 21. avgusta 2011. (Beta) - Problemi dužničke krize u nekim članicama Evropske unije (EU) neće uticati na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, izjavila je u nedelju nemačka kancelarka Angela Merkel.


"Mi smo svim zemljama Zapadnog Balkana otvorili perspektivu da postanu članice EU i to zavisi isključivo od toga da li >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ispunjavaju uslove. Nećemo dozvoliti da druge zemlje stoje pred vratima zato što neke zemlje (EU) imaju problem s dugovima", rekla je Angela Merkel u intervjuu Hrvatskoj-radio televiziji.
Ona je dodala da se "radi o toma da, na primer, Srbija razumno saradjuje s Kosovom, radi se o tome da je BiH potrebna vlada i radi se o tome da Makedonija reši spor oko imena s Grčkom".
"To su sve zadaci koji moraju biti ispunjeni, ali to nema nikakve veze s tim što, na primer, Grčka, Portugal i Irska imaju problema i da zbog toga drugima oduzmemo perspektivu", rekla je nemačka kancelarka.Ostatak teksta pročitajte na linku

zapadni balkanduznicka krizaangela merkelpriljucenje EUbez uticaja

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.