Mediji: Ministar u vladi Angele Merkel podnosi ostavku

Izvor: N1 televizija, 02.Jul.2018, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Ministar u vladi Angele Merkel podnosi ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer podnosi ostavku na ministarsko mesto u vladi kancelarke Angele Merkel, nezadovoljan njenom migrantskom politikom.

Nemačka novinska agencija Dpa javila je da Zehofer podnosi ostavku i na mesto predsednika Hrišćansko-socijalne unije (CSU), što bi moglo da dovede do raspada decenijama starog saveza CSU i CDU Angele Merkel.

Agencija se poziva na neimenovane >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << funkcionere Zehoferove stranke koji su prisustvovali skupu CSU, a koji tvrde da je Zehofer izjavio da planira da objavi ostavku.

 Nemačka kancelarka je izjavila ranije danas da novi plan EU o regulisanju imigracije i sporazum koji je postigla s ključnim državama o pitanju migracija mogu da reše poteškoće u njenoj vladajućoj koaliciji.

Zehofer, koji je na čelu CSU-a, koju na jesen očekuju pokrajinski izbori u Bavarskoj, zapretio je da će sa nemačkih granica vratiti migrante čiji su zahtevi za azil odbijeni ili koji su podneli zahteve u nekoj drugoj zemlji EU.

Angela Merkel je odbacila njegov pristup, insistirajući da je potrebno pronaći zajedničko evropsko rešenje za migrantsku krizu, čime bi se održalo jedinstvo u EU.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIZA U NEMAČKOJ NA VRHUNCU: Glavni partner Merkelove i ministar policije ponudio OSTAVKU

Izvor: Kurir, 02.Jul.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer, nezadovoljan migrantskom politikom Angele Merkel, najavio je da će se povući sa funkcije ministra u vladi kancelarke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.