Loša vest: Ništa od nadoknada, ima li spasa?

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša vest: Ništa od nadoknada, ima li spasa?

Sofija -- Nemačka kancelarka Angela Merkel signalizirala je da neće biti moguće nuditi široku naknadu evropskim kompanijama koje su pogođene sankcijama.

Reč je o kompanijama koje su pogođene američkim sankcijama zbog iranskog nuklearnog programa.

Merkelova je, nakon sastanka lidera EU u Bugarskoj kazala da sve države članice EU i dalje podržavaju taj sporazum, prenosi AP.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona je bila oprezna kada je govorila o mogućoj naknadi kompanijama koje sarađuju sa Iranom.

"Moramo da vidimo da li možemo malim i srednjim preduzećima da damo izvesne olakšice. To se ispituje", rekla je Merkel.

Prošle nedelje američki predsednik Donald Tramp rekao je da se SAD povlači iz sporazuma o nuklearnom naoružanju sa Iranom iz 2015. godine, međutim potpisnici tog sporazuma iz EU obećali su da će ga spasiti..

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.