Italijan napravio pometnju Merkelovoj: Pozvala me je...

Izvor: B92, 21.Jun.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan napravio pometnju Merkelovoj: "Pozvala me je..."

Italijanski premijer Đuzepe Konte kaže da mu je nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da je došlo do nesporazuma u vezi sa nacrtom saopštenja EU o imigraciji.

On je najavio da će nacrt biti povučen.

Konte je pretio da neće prisustvovati okupljanju evropskih lidera u Briselu u nedelju u znak protesta protiv nacrta saopštenja kojim se, između ostalog, poziva da se tražioci azila odmah vrate u zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU u koju su prvo ušli, što je često Italija, podseća Rojters.

"Upravo me je nazvala kancelarka Angela Merkel, zabrinuta zbog mogućnosti da bih ja mogao da ne prisustvujem samitu u nedelju u Briselu o imigraciji", naveo je Konte na svom nalogu na Fejsbuku.

On je naglasio da nije mogao da prihvati nacrt kakav je bio.

"Kancelarka je pojasnila da je došlo do nesporazuma. Nacrt teksta, koji je objavljen juče, bice odložen", dodao je Konte.

Italijanski premijer potvrdio je potom da će otputovati na samit u Briselu.

U nacrtu zajedničkog saopštenja, u koji je Rojters imao uvid, navodi se da će se lideri zemalja EU koje su prve na udaru migracija, obavezati u nedelju, 24. juna, da pojačaju napore da se smanji dolazak migranata u Evropu i ograniči kretanje onih koji su zatražili azil.

Vanredni sastanak EU sa ciljem pronalaženja evropskog rešenja za izbegličko pitanje biće održan u nedelju u Briselu.

Ovaj vanredni sastanak predstavlja pripremu za Samit EU koji je zakazan za 28. i 29. jun.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Konte pretio i izgladio "nesporazum" sa Merkelovom

Izvor: Blic, 21.Jun.2018

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da mu je nemačka kancelarka Angela Merkel prenela da je došlo do nesporazuma u vezi sa nacrtom saopštenja EU o imigraciji i najavio da će nacrt biti povučen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.