Hoće li Merkelova preživeti ovu političku oluju?

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li Merkelova preživeti ovu političku oluju?

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se pod sve većim pritiskom u svojoj partiji, Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU), navodi nemački list DWN.

Nakon napada na žene tokom dočeka Nove godine u Kelnu proces udaljavanja od Merkelova postajao je sve snažniji, mnogi su se žalili na to da je kancelarka potcenila kritike naroda i izgubila kontakt sa realnošću, navodi „Sputnjik“.

Nemački list navodi da Merkelova i pored toga i dalje bira opcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje većina nemačkih i evropskih političara dugo odbija.

Međutim, talas negodovanja zbog njene politike za Merkelovu nije bio glavni problem. Kako navodi „Sputnjik", najveći problem je to što bi to moglo da dovede do dezintegracije EU, što je već viđeno u slučaju Velike Britanije.

Osim toga, ističe se da su zbog izbegličke krize i najbliži saradnici Merkelove počeli da odlaze svojim putem.

Na primer, Austrija je odlučila da odustane od pristupa „vrata otvorena za sve“, zatvori granice i odredi kvotu od 37.000 izbeglica.

„Na taj korak su se odlučili jer od 1. januara Nemačka je počela da vraća ekonomske migrante nazad u Austriju“, navodi list, ističući da bi nemačka kancelarka u bliskoj budućnosti mogla da ostane bez posla.

Kako navode, „preživela je mnoge oluje“, ali trenutno stanje bi moglo da preispita njenu sposobnost da vodi zemlju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.