Merkel: Evrozona i dalje traži izlaz iz dužničke krize

Izvor: Blic, 16.Nov.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Evrozona i dalje traži izlaz iz dužničke krize

Nemački kancelar Angela Merkel je danas nakon sastanka sa irskim premijerom Endom Kelijem priznala da evrozona još nije odredila put ka oporavku od dužničke krize.

Merkelova je na konferenciji za štampu u Dablinu, na kojoj je pohvalila Irsku kao "odličan primer" kako izaći iz dužničke krize uz pomoć Evropske unije, istakla da zona evra i dalje traži pravi lek da bi izlečila zajedničku evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << valutu, prenela je agencija AFP.

"Smatram da još nismo na odgovarajući način odgovorili na pitanje budućnosti evrozone", izjavila je nemačka kancelarka i ponovila kako veruje da je jedini način za povratak tržišnog poverenja promena sporazuma o EU, što bi povećalo ovlašćenja Unije za kažnjavanje zemalja koje flagrantno krše propise o budžetskoj disciplini.

Irski premijer je naglasio da bi više voleo da se iskoriste mehanizmi koji trenutno stoje na raspolaganju EU pre nego što se preduzmu mere za promenu sporazuma, imajući na umu koliko je problema Irska imala da na referendumu dobije odobrenje za sprovođenje reformi.

Povezane vesti: Putin: Rusija i dalje nudi pomoć u rešavanju krize evrozone Mere EU protiv agencija za kreditni rejting Ako Grčka bankrotira nastaće opšti haos Papademos: Opstanak u evrozoni jedini izbor za Grčku Vestervele: Srbija mora da ima dobre odnose sa KiM ako želi u EU
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Evrozona i dalje traži lek

Izvor: B92, 16.Nov.2011

Dablin -- Nemački kancelar Angela Merkel je nakon sastanka sa irskim premijerom Endom Kelijem priznala da evrozona još nije odredila put ka oporavku od dužničke krize...Merkel je u Dablinu pohvalila Irsku kao "odličan primer" kako izaći iz dužničke krize uz pomoć Evropske unije i istakla da...

Nastavak na B92...

Evropa i dalje traži izlazak iz krize

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2011

Nemački kancelar Angela Merkel je danas nakon sastanka sa irskim premijerom Endom Kelijem priznala da evrozona još nije odredila put ka oporavku od dužničke krize.

Nastavak na Radio 021...

Merkel: Evrozona i dalje traži izlaz iz dužničke krize

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2011, 10:33

DABLIN - Njemački kancelar Angela Merkel, poslije sastanka sa irskim premijerom Endom Kelijem, priznala je da evrozona još nije odredila put ka oporavku od dužničke krize.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nemačka spremna da odsutane od dela suvereniteta radi tešnjeg saveza u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 17.Nov.2011

17.11.2011. -..Nemačka je spremna da odsutane od dela suvereniteta radi tešnjeg saveza u Evropi, izjavila je kancelar Angela Merkel posle sastanka u Berlinu sa premijerom Irske Endom Keni. Po rečima Merkel, Nemačka će se odlučiti na takav korak ako to omogući jačanje političkih i ekonomskih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.