Došao je i taj dan posle 16 godina

Izvor: B92, 08.Dec.2021, 11:24

Došao je i taj dan posle 16 godina

Kandidat za kancelara Olaf Šolc izabran je danas u Bundestagu za novog šefa nemačke vlade, a njegovi ministri i on posle toga dali su zakletvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I ZVANIČNO JE NASLEDNIK MERKEL Olaf Šolc izabran za kancelara Nemačke

Izvor: Blic, 08.Dec.2021

Nemački parlament izabrao je Olafa Šolca za naslednika Merkelove na mestu kancelara Nemačke.

Nastavak na Blic...

"PRIRODNI NASLEDNIK ANGELE MERKEL" Za Šolca kažu da je pragmatičan i da mu fali harizma, ali evo u čemu je TAJNA NJEGOVOG USPONA

Izvor: Blic, 08.Dec.2021

Olaf Šolc, koji je danas u Bundestagu izabran za novog kancelara, svojim prizemnim stavom se, kako ocenjuje agencija Rojters, pozicionirao kao prirodan naslednik Angele Merkel i kao "siguran par ruku" koji će voditi Nemačku kroz izazove, u rasponu od klimatske krize, do suočavanja sa Rusijom i Kinom.

Nastavak na Blic...

Posle 16 godina Nemačka ima novog kancelara: Ko je Olaf Šolc i kakve planove ima za Srbiju?

Izvor: Luftika.rs, 08.Dec.2021

Kandidat za kancelara Olaf Šolc izabran je danas u Bundestagu za novog šefa nemačke vlade, a njegovi ministri i on posle toga dali su zakletvu.. Olaf Šolc preuzeće kormilo, a ministarstvo spoljnih poslova predvodiće Analena Berbok iz redova Zelenih. Iako je režim u Srbiji pod okriljem Angele Merkel...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.