Cvijanović oštro poručila: Merkel nije predložila Šmita da se iživljava, već da ga udomi

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 12:25

Cvijanović oštro poručila: Merkel nije predložila Šmita da se iživljava, već da ga "udomi"

Željka Cvijanović kaže da "Angela Merkel nije predložila Šmita za visokog predstavnika u BiH da se iživljava nad demokratski izabranim institucijama u BiH".

Članica Predsedništva BiH rekla je za Srnu da je Merkelova predložila Kristijana Šmita kako bi ga "udomila", jer za njega više nije bilo, kako je rekla, političkog posla u njegovoj zemlji.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Kristijana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šmita da ga je na tu poziciju imenovao PIK na prijedlog bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, Cvijanović je rekla za Srnu da "ako neko mora to da izjavi, onda je svestan da stoji na staklenim, nepravnim i nelegalnim nogama."

"On sad to koristi kao neki tobože istorijski važan razlog zbog kojeg bismo mi trebali da umremo ili od straha ili od dragosti. Pa, to je tako ponižavajuće čak i slušati," rekla je Cvijanović.

I konačno, dodala je ona, "šta nas briga što je njega predložila Angela Merkel odlazeći sa nemačke i evropske političke scene."

"Nakon svega naopakog što je Kristijan Šmit uradio, sad nam on poručuje i da je valjda važnije što je njega odlazeća kancelarka ubacila u PIK-korpu nego što su nas izabrali naši građani da u njihovo ime obavljamo svoje poslove, u skladu sa Ustavom, kako je to učinio i predsednik RS ili što je Dejtonski sporazum propisao da procedura imenovanja uključuje i Veće sigurnosti, a koju on, za razliku od svojih prethodnika, nije prošao," zaključila je Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.