Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Planiramo diplomatsku ofanzivu u septembru

Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže da će tokom septembra imati niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, među kojima je izdvojila zvaničnu posetu Nemačkoj i razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel.

"Imamo veoma gustu agendu za septembar, to je zajednička diplomatska ofanziva sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem", rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Istakla je da će 2. septembra otputovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Švajcarsku gde će se sastati sa predsednikom te zemlje, a nakon toga i u Luksemburg, gde će se sastati sa premijerom Gzavije Betelom i velikim vojvodom Anrijem. Potom će 12. septembra prisustvovati sastanku Višegradske grupe u Pragu, a zatim, kako ističe, putuje u Nemačku.

"Radujem se i počastvovana sam pozivom u zvaničnu posetu Nemačkoj, jer ću imati priliku da razgovaram sa Merkel. Ona nikada neće postati nedovoljno relevatna figura u Nemačkoj, ona ima mnogo znanja i iskustva i ja imam ogromno poštovanje prema njoj", rekla je Brnabić.

Istakla je da greši svako ko misli da taj sastanak nije važan jer Merkel "nije na vrhuncu moći".

Navodi i da će predsednik Srbije imati bilateralne sastanke, te da će govoriti na Generalnoj skupštini UN u septembru. Brnabić je rekla da će svi ti događaji biti dobra prilika da se zastupaju interesi Srbije i predstavi sve što je zemlja postigla u prethodnom periodu.

Brnabić je podsetila i da je nedavno bila u poseti Severnoj Makedoniji gde je otvoren zajedički granični prelaz, da je nakon toga u poseti bio predsednik vlade Slovenije, a da je potom putovala u Španiju, gde je razgovarala sa šefom španske diplomatije i budućim šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Autor: TV Pink

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.