Bajdene, ovo više nije smešno, ponovo...

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 10:42

Bajdene, ovo više nije smešno, ponovo...

Predsednik Amerike Džozef Bajden je dva puta pomenuo pokojnog nemačkog kancelara Helmuta Kola umesto Angele Merkel.

Bajden je ovaj gaf napravio pre tri godine ali je snimak tek jutros ugledao svetlost dana.

Gaf se dogodio na donatorskom događaju u Njujorku dok je opisivao razgovore s evropskim čelnicima na sastanku grupe G7 u Velikoj Britaniji, piše NBC.

Bajden je na dva događaja rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga je Helmut Kol, koji je umro 2017, pitao kako bi reagovao kada bi pročitao o ljudima koji su upali u britanski parlament i ubili zvaničnike "kako bi zaustavili izbor premijera".

Podsetimo, pre samo četiri dana, predsednik Amerike je pomešao predsednika Francuske Emanuela Makrona i jednog od njegovih prethodnika, Fransoe Miterana.

Na tom sastanku u Velikoj Britaniji bila je Angela Merkel.

Anketa NBC Njuza sprovedena u januaru pokazala je da 76 posto birača, uključujući polovinu demokrata, kaže da su zabrinuti za Bajdenovo mentalno i fizičko zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden ponovo pričao o svojim sastancima sa mrtvim evropskim liderima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2024

Američki predsednik Džozef Bajden je drugi put ove nedelje pomešao imena evropskih lidera, pomenuvšu dva puta pokojnog nemačkog kancelara Helmuta Kola umesto bivše kancelarke Angele Merkel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.